maandag 11 januari 2010

Clowneske willekeur bij vervolging 'National Duckies Front' in Den Bosch.

Onder de vele activisten en buurtbewoners die op zaterdag 23 mei protesteerden tegen de NVU-demonstratie in Den Bosch, bevonden zich ook 5 clowns van Rebelact. De neo-nazi's werden o.a. gepersifleerd met een Pruisische mars (gestrekte benen) en 'n vlammend betoog 'voor het behoud van het Nederlandse eendje' en 'het tegenhouden van vogels uit het buitenland zoals reigers en ooievaars die zomaar over de Nederlandse grens vliegen'.



Na afloop van de demonstratie werden de clowns alsnog opgepakt. Eén werd 'n nacht vastgehouden en kreeg 'n boete opgelegd vanwege vermeend 'illegaal' verblijf en hoorde verder niets meer over vervolging vanwege deelname aan het protest. Een andere gearresteerde clown ontving geen post van Justitie. Dan was er ook nog een die 'n brief kreeg dat er verder afgezien werd van vervolging op basis van de gepleegde 'strafbare' feiten. Weer 'n andere clown kreeg 'n transactievoorstel van 250,- en een ontving 'n voorstel van 220,- De willekeur waarmee deze clowns voor exact hetzelfde gedrag deels niet en deels wel vervolgd worden zou bijna 'grappig' genoemd kunnen worden.

Vanzelfsprekend laten de laatste 2 clowns het tot 'n proces komen. Een moet op 23 februari in Den Bosch verschijnen voor de Politierechter. De ander moet zich op 3 maart voor precies dezelfde aanklacht 'een trapje lager' verantwoorden bij de Kantonrechter. De tenlastelegging: "het niet voldoen aan de noodverordening en zich onherkenbaar, geschminkt en gekleed in een clownskostuum op de openbare weg begeven".