maandag 24 mei 2010

Neonazipartij kondigt demonstratie aan op verjaardag van Anne Frank

De neonazistische Nederlandse VolksUnie (NVU) heeft een demonstratie aangekondigd op 12 juni, de verjaardag van Anne Frank. 

In welke stad is vooralsnog onbekend, maar dit wordt in ieder geval 2 weken van te voren bekend gemaakt. Houdt deze dag vrij in je agenda om te protesteren tegen de neonazi's van de NVU!

De NVU zoekt met populaire thema's aansluiting bij de mensen om zo hun Nationaal Socialistische gedachtegoed te promoten. Ongeacht met welk thema de NVU de straat op gaat, de demonstraties worden vooral gekarakteriseerd door nazistische uitingen en intimidatie van omstanders. De eigenlijke reden voor de NVU om te demonstreren is dan ook het creëren van een tijdelijke zone waarin het Nazi-gedachtegoed ongestraft verheerlijkt kan worden en neonazi's hun onderlinge banden kunnen aanhalen.
"Eigen volk eerst", "Nationaal-socialisme Nu!" en "SS-soldaten, heldentater" zijn bijvoorbeeld leuzen die door NVU aanhangers op hun demonstraties geroepen worden.

In steden als Venlo, Den Bosch, Amersfoort, Apeldoorn, Doetinchem, Bergen op Zoom en Zwolle gingen in de afgelopen jaren per keer honderden mensen de straat op om hun woede over de nazi-mars te uiten. Tientallen agenten van de mobiele eenheid moesten de neonazi´s beschermen.

Dat er uitgerekend op de verjaardag van Anne Frank, een symbool van de onderdrukking en vervolging van de joden, weer nazi's door de Nederlandse straten marcheren vinden wij ontoelaatbaar. Wij roepen dan ook op tot een stevig en duidelijk tegengeluid. Stel je zelf op bij de verzamelplaats van de nazi's, of zoek een plekje langs de route. Probeer de nazi's met zoveel mogelijk tegengeluid te overstemmen, laat ze niet lopen!
 
Houd voor informatie en updates over de tegenprotesten op 12 juni de site http://www.laatzenietlopen.nl/ in de gaten.