vrijdag 30 september 2011

Route NVU demonstratie bekend
Protesteer tegen de nazi-mars 1 oktober in Helmond!

De gemeente Helmond heeft zojuist de route die de Nederlandse Volks-Unie (NVU) van plan is te gaan lopen vrijgegeven. Het start- en eindpunt is het Station Helmond Brouwhuis (dus niet het Stationsplein in het centrum). NVU-voorman Constant Kusters zegt van 13:00 tot 16:30 uur te demonstreren. De gemeente houdt een ruimere tijd aan, van 12:30 tot 17:00 uur.

Van de website van de gemeente: "De demonstratie start bij het NS-station Brouwhuis (startpunt) en gaat via de Overloop, Brouwhorst, Dinkelstraat (oostelijk deel), Rijnlaan, Hunzestraat, Vlietstraat, Rijnlaan en Dinkelstraat (westelijk en noordelijk deel) terug naar station Brouwhuis (eindpunt). Zie de rode stippellijn op de bijgevoegde kaart." Op de website van de gemeente Helmond staat ook te lezen dat er die dag een zeer strenge noodverordening geldt binnen een ruim 'veiligheidsrisicogebied' welke de politie meer bevoegdheden geeft dan gebruikelijk, deze gaat direct in (30 september 17:00 uur) en is voor onbepaalde tijd (!). Denk aan: fouilleringen, ID-controles en de politie kan je ook een geheel gebiedsgebod geven. In de noodverordening staat zelfs dat als je niet woonachtig bent in het gebied, je er überhaupt niet in komt. Hoe streng dit wordt nageleefd moet in de praktijk blijken.

"Het afgesloten gebied (groene stippellijn op de bijgevoegde kaart) is alleen toegankelijk via de Biesbosch ter hoogte van de Overloop en de Rivierensingel ter hoogte van de Hunzestraat." Het is natuurlijk volstrekt onacceptabel dat de gemeente zo'n beperking op de vrijheid (van beweging) van de bewoners van Helmond legt. Daarnaast minacht ze het recht op het laten horen van een tegengeluid (ook demonstratie), hoewel dit een universeel recht is.

Wij roepen inwoners van Helmond en omgeving op om de ruimte voor de neonazi´s aanstaande zaterdag zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van Nederlandse, Belgische en Duitse neonazi´s naar Helmond. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, ga in discussie, laat zien dat de neonazi´s niet welkom zijn! Lees de gehele oproep hier.

Googlemaps route link

Laat ze niet lopen!