donderdag 20 september 2018

NVU Blaast Manifestatie Amsterdam Af: Wij Blijven Alert

De NVU heeft eerder vandaag aangekondigd dat de door hun geplande manifestatie in Amsterdam niet door zal gaan. De manifestatie zou deze zaterdag (22 september) voor de Stopera worden gehouden, maar de NVU vreest – nu de politie geen bussen met escorte ter beschikking stelt – dat zij zich niet ongehinderd door Amsterdam zullen kunnen bewegen. Dus komen ze bij nader inzien toch maar niet.

De neonazi’s van de NVU schrijven dit alles natuurlijk heel slachtofferig op. Het lijkt erop dat ze proberen te impliceren dat hun recht op demonstratie wordt geschonden door de “links-fascistische” politiek. Moge het duidelijk zijn: dit is grote onzin. Hoewel fascistische groepen graag deze indruk wekken, is het geen heilig grondrecht om genocide verheerlijkend door Amsterdam te kunnen stampen zonder daar een passende reactie op te krijgen.

De Nederlandse politiek is ook niet links. Integendeel, de Nederlandse politiek wordt al jarenlang steeds rechtser, nationalistischer, racistischer en meer xenofoob. Zelfs “linkse” partijen laten zich steeds vaker openlijk racistisch uit, omdat dit binnen de politiek de norm is geworden. Juist daarom is het zo belangrijk dat we ons autonoom blijven organiseren tegen racisme en fascisme.

Het is goed om te lezen dat de NVU weet dat er in Amsterdam geen ruimte is voor hun fascistische gedachtegoed! Natuurlijk blijven wij zaterdag nog wel waakzaam en alert om ervoor te zorgen dat dit zo blijft. We roepen iedereen dan ook op om standby te blijven staan en onze informatiekanalen in de gaten te blijven houden. En we wensen iedereen alvast een fijne fascistvrije zaterdag!

Geen fascisten in Amsterdam! Voor een wereld waarin iedereen gelijkwaardig is!