maandag 16 mei 2011

Neonazi´s de straat op, inwoners van Enschede en omgeving maken zich op voor protest

Op zaterdag 28 mei wil de Nederlandse Volks-Unie, de enige openlijke nazi-partij van Nederland, demonstreren in Enschede. Demonstreren is de belangrijkste activiteit van de partij; hier ontmoeten de verschillende groepen extreem-rechtse aanhangers van de partij elkaar en versterken ze hun structuren. Er lopen groepen mee met illustere namen als Blood and Honour, een internationaal (en in o.a. Spanje en Duitsland verboden) neonazistisch terreurnetwerk, en de Nationaal-Socialistische Actie, een bende geradicaliseerde extreem-rechtse jongeren, die sterk antisemitisch zijn en een gewapende `blanke revolutie´ nastreven. De nazi-mars (met vlaggen uit het Derde Rijk en lugubere trommels), is een verheerlijking van het nationaal- socialisme, (psychische) terreur op de openbare weg in Enschede en een rekruteringsmiddel voor racistische jongeren in Nederland.

Vrijheid van meningsuiting
Door het recht op vrijheid van meningsuiting, in dit geval de vrijheid van demonstratie, te misbruiken, creëren de neonazi´s een vrijplaats voor de verheerlijking van het nationaal-socialisme en het ongestraft uiten van allerlei racistische symboliek en leuzen. Onder wat voor motto de Nederlandse Volks-Unie ook de straat opgaat, dat is slechts een façade voor het intimideren van de bewoners van de stad waar zij demonstreren `Eigen volk eerst´, `Nationaal-socialisme Nu!´ en `Ruhm und Ehre fur die Waffen-SS´ `Landstormsoldaten, heldentater´ zijn dan de onder andere (Duitse) leuzen die geroepen worden.

Deze keer in Enschede is er door de NVU een klassiek racistisch motto gekozen: `Stop immigratie nu! Stop de multiculturele terreur!´. Hiermee grijpt de NVU terug op het racistische verhaal van één van haar voorgangers, de in 1998 verboden fascistische partij CP´86, waar de huidige NVU-leider Kusters ook lid van was. Wie de persverklaring over de demonstratie in Enschede leest, ziet dat de NVU niets anders wil dan een etnische zuivering van Enschede. In hun woorden `Geen integratie, geen assimilatie, maar remigratie´. Alle buitenlanders eruit dus, ondanks dat de NVU er omheen draait en hun stokpaardje `criminaliteit´ erbij haalt. Nu is de NVU natuurlijk de laatste die haar mond open moet doen over criminaliteit; haar demonstraties zijn een parade van racisten met strafbladen wegens geweld, racisme en nog meer geweld. Als de NVU criminaliteit wil bestrijden, zou de eerste stap moeten zijn haar aanhang van de straat te houden!

Protest!
In steden als Apeldoorn, Doetinchem, Bergen op Zoom, Zwolle, Amersfoort, Den Bosch, Venlo en Ede gingen de afgelopen jaren honderden mensen de straat op om hun woede over de nazi-mars door hun straten te uiten. Keer op keer verzuimt de lokale overheid in te grijpen bij racisme en fascisme uit de nazi-mars en de inwoners van de stad te beschermen tegen de intimidatie en psychische terreur van de neonazi- demonstratie. Telkens belooft de burgemeester in te grijpen bij racistische uitingen in een discriminerende context en nationaal-socialistische symboliek te verbieden, maar telkens wordt dit tijdens de nazi-mars toch toegestaan. LaatZeNietLopen roept inwoners van Enschede en omgeving op om zelf de ruimte voor de neonazi´s zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van Nederlandse en Duitse neonazi´s naar Enschede. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, ga in discussie, laat zien dat de neonazi´s niet welkom zijn!

Volg LaatZeNietLopen voor het laatste nieuws op Twitter, Facebook, Hyves, onze website en Youtube.

Laat ze niet lopen!
info@laatzenietlopen.nl
http://www.laatzenietlopen.nl/
www.twitter.com/laatzenietlopen
www.facebook.com/laatzenietlopen
www.youtube.com/laatzenietlopen
http://www.laatze-nietlopen.hyves.nl/