donderdag 7 september 2017

17-9-2017: Stop de nazi-mars in Enschede. Laat Ze Niet Lopen!


Op zondag 17 september 2017 willen Duitse neo-nazi's samen met Nederlandse racisten in Enschede demonstreren. Ook de beruchte neo-nazi band Kategorie C zal op hun demonstratie spelen. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme en extreem-rechts roept op om in actie te komen tegen de neo-nazi demonstratie door op en langs de route van de nazi's te protesteren en zo de ruimte voor extreem-rechts zo klein mogelijk te maken.

De Duitse neo-nazi hooligans van HoGeSa samen met enkele Nederlandse racisten van Pegida willen 17 september 2017 demonstreren in Enschede. In 2014 kwam HoGeSa met ruim 5000 neo-nazi hooligans samen in Keulen waar ze buurtbewoners, migranten en antifascisten aanvielen. Nu hebben Duitse nazi’s Enschede uitgekozen om hun geweld en gedachtegoed te verspreiden. Dit kunnen we niet laten gebeuren. Stop de internationale nazi demonstratie in Enschede!


Buiten dat het Duitse HoGeSa (Hooligans Gegen Salafismus) oproept om naar Enschede te komen zal ook de omstreden neo-nazi band Kategorie C optreden op de demonstratie. Kategorie C speelde meerdere malen op concerten van het internationale terreurnetwerk Blood and Honour en is erg populair binnen de neo-nazi scene. De optredens van Kategorie C zijn in Duitsland al geruime tijd verboden en daarom zoeken ze vaak hun toevlucht naar landen als Nederland.
Niet alleen Duitse en Nederlandse nazi’s roepen op om naar de demonstratie te komen ook zullen er sprekers zijn van uit Duitsland, Finland, Oosterijk en Engeland aangekondigd. Op deze manier proberen nazi’s een grote nazi- demonstratie neer te zetten. Een herhaling wat er in Keulen gebeurd is in 2014 kunnen we niet laten gebeuren, anders kijken we straks terug op de grootste nazi-demonstratie in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog. Daarom moeten we alles in het werk stellen om dit te voorkomen. Samen kunnen we de nazi’s stoppen!

Laat Ze Niet Lopen!
Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme, roept je daarom ook op om je te verzetten tegen de nazi-demonstratie en zelf actie te ondernemen tegen de komst van de Duitse en Nederlandse neo-nazi's. Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Eerdere nazi demonstraties zijn door toedoen van tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. Het is aan ons om samen om de ruimte voor racisme zo klein mogelijk te maken.

De neo-nazi demonstratie begint om 14:00 bij Villa de Bank (Espoortstraat / Marthalaan in Enschede. Vanuit daar zullen ze proberen een route te lopen door de stad. Houdt voor meer informatie en updates www.laatzenietlopen.nl in de gaten. Ook kan je Laat Ze Niet Lopen volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

Tijd: 13:30
Waar: Villa de Bank (Espoortstraat / Marthalaan, Enschede of langs en op de route van de nazi-demonstratie.
Facebook event: