donderdag 14 september 2017

Antifascisten achterhalen route neo-nazi’s: route flink ingekort.

Antifascisten hebben de route van de internationale neo-nazi demonstratie weten te achterhalen, ondanks dat de gemeente Enschede deze angstvallig geheim probeert te houden. Ook is duidelijk geworden dat de route onder druk van de aangekondigde acties van antifascisten drastisch is ingekort, aldus een bron vanuit de gemeente die anoniem wil blijven. Zie voor de route het kaartje hiernaast.
Mochten de neo-nazi’s en racisten van o.a. Pegida en allerhande neo-nazi’s uit Duitsland eerst nog tot aan de Polaroid lopen en weer terug, nu is het slecht een blokje om. Maar dit betekent niet dat antifascisten alles op alles zullen zetten om de neo-nazi demonstratie te voorkomen.
“Als neo-nazi’s en extreem-rechts bij elkaar kunnen komen dan sterkt dat hun beweging, en dat uit zich vaak in geweld tegen iedereen die niet in hun wereldbeeld past. Dat zagen we ook toen dezelfde neo-nazi groepen in Keulen demonstreerden in 2014. Daar kwamen duizenden neo-nazi’s bijeen waarna er migranten, journalisten en inwoners van Keulen werden aangevallen”, aldus een woordvoerder van No HoGeSa.



Gisteren liet de gemeente weten de neo-nazi demonstratie volop te faciliteren. Zo mag de omstreden neo-nazi band Kategorie C optreden en verbood de gemeente de antifascistische tegendemonstratie. Op deze manier geeft de gemeente alle ruimte aan neo-nazi’s om bijeen te komen, te netwerken en hun geweld te uiten. Antifascisten mogen slechts een stilstaande manifestatie houden in het Volkspark.

Juist nu de gemeente liever kiest om neo-nazi’s te faciliteren roepen antifascisten nog steeds op om massaal in protest te komen. Meerdere antifascistische groepen en inwoners van Enschede geven aan in actie te gaan komen tegen de neo-nazi’s.

O.a. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme, roept je daarom ook op om je te verzetten tegen de nazi-demonstratie en zelf actie te ondernemen tegen de komst van de Duitse en Nederlandse neo-nazi’s. “Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Eerdere nazi demonstraties zijn door toedoen van tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. Het is aan ons om samen om de ruimte voor racisme zo klein mogelijk te maken.”

Zie voor de oproep hier.