woensdag 26 mei 2010

Nazi-mars 12 juni opnieuw in Venlo

Opnieuw heeft de Nederlandse VolksUnie (NVU) Venlo uitgekozen om te demonstreren. Vorig jaar op 26 september vond de nazi-mars ook al in Venlo plaats.

Destijds liepen ongeveer 150 neonazi's (voornamelijk Duitsers) door de straten van Venlo en droegen spandoeken mee met nazistische symboliek, brachten de Hitlergroet en riepen intimiderende, racistische leuzen. Tegelijkertijd protesteerden honderden Venlonaren tegen de NVU, mensen blokkeerde de demonstratieroute en de neonazi's werden vrijwel continu overstemd door het geluid van fluitjes, toeters en leuzenroepende buurtbewoners en antiracisten

Uiteindelijk voelde de politie zich genoodzaakt de route in te korten zodat de NVU-ers eerder de stad uit zouden zijn. Dit was reden voor ontevredenheid bij Constant Kusters, voorman van de NVU, hij kondigde aan een andere keer terug te komen.

Deze demontratie zal dus zijn op zaterdag 12 juni, uitgerekend de verjaardag van Anne Frank, een symbool van de onderdrukking en vervolging van de joden door de nazi's. Des te meer reden om ons te verzetten tegen deze nazi-mars 65 jaar na het einde van de oorlog. Nooit meer Fascisme! Zie ook: http://laatzenietlopen.blogspot.com/2010_05_01_archive.html

Route
Update 11-06-2010: De rode lijn wordt niet de route van 12 juni 2010, de blauwe lijn is wel correct, zie berichten op deze site.
Kusters heeft opnieuw dezelfde route aangevraagd vanaf 13:00 uur 's middags.
Start: Prinsenstraat, Franciscanenstraat, Groenveldsingel, Laaghuissingel, Karel van Egmondstraat, Hertog Reinoudsingel, Mecklenburgstraat, Oranjestraat, Einde: Prinsenstraat.
Routefilmpje van vorig jaar is te zien via: http://www.youtube.com/user/laatzenietlopen#p/a/u/0/9as5yoanvSY


Protesteer tegen de NVU in Venlo op 12-05-2010 weergeven op een grotere kaart

Verbod?
De Burgemeester van Venlo heeft laten weten dat hij de demonstratie wil verbieden. Echter vecht de NVU zo'n verbod altijd succesvol aan bij de rechter. Wij hebben daarom ook geen reden om aan te nemen dat de demonstratie op 12 juni niet doorgaat. Het kan wel voorkomen dat er aanpassingen in de route worden gemaakt of dat de burgemeester andere eisen stelt aan de demonstratie, dat moeten we dus afwachten.
Net als vorig jaar valt er bovendien te verwachten dat er weer een noodverordening wordt ingesteld. Mocht dat zo zijn dan zullen we daarover op deze site berichten.

Lees uitgebreid over de voorgaande NVU-demonstratie en de tegenprotesten in Venlo:
http://laatzenietlopen.blogspot.com/2009_09_01_archive.html

Tot 12 juni! Overstem de neonazi's met lawaai en leuzen langs de route. Laat ze niet lopen!
Houd deze site in de gaten voor het laatste nieuws.

maandag 24 mei 2010

Neonazipartij kondigt demonstratie aan op verjaardag van Anne Frank

De neonazistische Nederlandse VolksUnie (NVU) heeft een demonstratie aangekondigd op 12 juni, de verjaardag van Anne Frank. 

In welke stad is vooralsnog onbekend, maar dit wordt in ieder geval 2 weken van te voren bekend gemaakt. Houdt deze dag vrij in je agenda om te protesteren tegen de neonazi's van de NVU!

De NVU zoekt met populaire thema's aansluiting bij de mensen om zo hun Nationaal Socialistische gedachtegoed te promoten. Ongeacht met welk thema de NVU de straat op gaat, de demonstraties worden vooral gekarakteriseerd door nazistische uitingen en intimidatie van omstanders. De eigenlijke reden voor de NVU om te demonstreren is dan ook het creƫren van een tijdelijke zone waarin het Nazi-gedachtegoed ongestraft verheerlijkt kan worden en neonazi's hun onderlinge banden kunnen aanhalen.
"Eigen volk eerst", "Nationaal-socialisme Nu!" en "SS-soldaten, heldentater" zijn bijvoorbeeld leuzen die door NVU aanhangers op hun demonstraties geroepen worden.

In steden als Venlo, Den Bosch, Amersfoort, Apeldoorn, Doetinchem, Bergen op Zoom en Zwolle gingen in de afgelopen jaren per keer honderden mensen de straat op om hun woede over de nazi-mars te uiten. Tientallen agenten van de mobiele eenheid moesten de neonazi´s beschermen.

Dat er uitgerekend op de verjaardag van Anne Frank, een symbool van de onderdrukking en vervolging van de joden, weer nazi's door de Nederlandse straten marcheren vinden wij ontoelaatbaar. Wij roepen dan ook op tot een stevig en duidelijk tegengeluid. Stel je zelf op bij de verzamelplaats van de nazi's, of zoek een plekje langs de route. Probeer de nazi's met zoveel mogelijk tegengeluid te overstemmen, laat ze niet lopen!
 
Houd voor informatie en updates over de tegenprotesten op 12 juni de site http://www.laatzenietlopen.nl/ in de gaten.