woensdag 2 november 2016

13-11-2016: Stop Pegida in Den Haag. Laat Ze Niet Lopen!

Op zondag 13 november wil het extreem-rechtse Pegida wederom demonstreren in Den Haag om zo hun verwerpelijke racistische gedachtegoed te verspreiden. Buiten dat AFA Den Haag oproept voor een demonstratie tegen Pegida roept ook Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme en extreem-rechts, op om in actie te komen tegen deze racistische optocht. Blokkeer, saboteer en overstem de demonstratie van het racistische Pegida! Laat Ze Niet Lopen!

Pegida is een van origine Duitse racistische beweging. Hun demonstraties bestaan dan ook bijna geheel uit extreem-rechtse figuren en neo-nazis van groepen als het fascistische Voorpost en de neo-nazi partij de NVU. De leider van Pegida, wapenhandelaar Edwin Wagensveld ging afgelopen zomer nog op vluchtelingenjacht in Bulgarije samen met Bulgaarse neo-nazis in legeruniformen. Ook organiseerden ze openlijk twee demonstraties met de extreem-rechtse groep D.T.G, waarvan een deel van de leiding onlangs tot jaren gevangenisstraf werd veroordeeld nadat zij afgelopen februari een brandbomaanslag pleegden op een moskee in Enschede.

Alhoewel Pegida zegt tegen geweld te zijn is hun Facebook pagina een platform waar volop gewelddadige acties tegen vluchtelingen, migranten en iedereen die niet in hun wereldbeeld past worden toegejuicht. Deze week nog sprak Pegida op haar Facebook-pagina haar dank uit naar vier extreem-rechtse organisaties waar ze dit jaar mee hebben samengewerkt.

Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme, roept je daarom ook op om je te verzetten tegen Pegida en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Eerdere demonstraties van Pegida zijn door toedoen van tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. Het is aan ons om samen de druk op de ketel te houden en de ruimte voor Pegida zo klein mogelijk te houden!

De demonstratie van Pegida begint om 14:00 in Den Haag. De locatie waar Pegida verzamelt is nog onduidelijk. Houdt voor meer informatie en updates www.laatzenietlopen.nl in de gaten. Ook kan je Laat Ze Niet Lopen volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

Tijd: 14:00
Waar: Den Haag
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1336139163086410/