maandag 15 oktober 2018

Extreem-rechts maakt route door de Schilderswijk bekend

Vandaag maakte de extreem-rechtse groep Identitair Verzet de route bekend van hun geplande demonstratie dwars door de Haagse Schilderswijk op 28 oktober. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme en extreem-rechts roept op om in actie te komen tegen de extreem-rechtse demonstratie door op en langs de route van de racisten te protesteren en zo de ruimte voor extreem-rechts zo klein mogelijk te maken.

De route:
Identitair Verzet verzameld om 12:45 op de Marie Jungiusweg in, Zuiderpark. De route loopt vanaf het Zuiderpark over de Hoefkade, Wouwermanstraat en eindigt voor de Moskee aan de Fruitweg. De precieze route zie je hier onder op de kaart. Volgens Identitair Verzet heeft de burgemeester toestemming gegeven voor de route.
Marie Jungiusweg (Zuiderpark), Soesdijksekade, Hoefkade, Wouwermanstraat, Fruitweg.

Identitair Verzet
Identitair Verzet staat in Nederland vooral bekend om hun kleine, media gerichte acties zoals het bezetten van daken van moskeeën en het lastig vallen van vluchtelingen. De leden van deze fascistische club hebben echter al een langer verleden van racistisch geweld: het bekladden van een begraafplaats met hakenkruizen en de confrontatie zoeken met iedereen die niet in hun witte wereldbeeld valt. Met de demonstratie die zij nu hebben aangekondigd, door de Schilderswijk, zetten zij de stap om van kleine acties naar een openbare demonstratie te gaan. Ze richten zich in hun oproep vooral tegen de As-Soennah moskee maar wat zij werkelijk willen is een ruimte creëren waar moslimhaat, racisme en neo-nazi's een plek hebben om hun haat te verspreiden en de confrontatie te zoeken.

Meer over Identitair Verzet: https://kafka.nl/identitair-verzet-ontmaskerd/

Laat Ze Niet Lopen
Laat Ze Niet Lopen staat zeker niet kritiekloos tegen over de As-Soennah moskee maar ziet de acties van Identitair Verzet als een pure, fascistische provocatie jegens elke moslim, mensen met een culturele moslim achtergrond en jegens elke inwoner van de Schilderswijk. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme, roept je daarom ook op om je te verzetten tegen de extreem-rechtse demonstratie en zelf actie te ondernemen tegen de komst van allerhande racisten, fascisten en neo-nazi's. Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Eerdere nazi demonstraties zijn door toedoen van tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. Het is aan ons om samen de ruimte voor racisme zo klein mogelijk te maken.

Houd voor meer informatie en updates www.laatzenietlopen.nl in de gaten. Ook kan je Laat Ze Niet Lopen volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in een infostructuur met kaarten van de omgeving en de laatste informatie.

Samen stoppen we de extreem-rechtse demonstratie!