maandag 7 december 2009

Hou 30 januari vrij voor protest tegen NVU-demonstratie

Op zaterdag 30 januari 2010 gaat de extreemrechtse Nederlandse VolksUnie (NVU) weer de straat op. In welke stad is vooralsnog onbekend, maar dit wordt in ieder geval 2 weken van te voren bekend gemaakt. Houdt deze dag vrij in je agenda om te protesteren tegen de neonazi's van de NVU!

De NVU zoekt met populaire thema's aansluiting bij de mensen om zo hun Nationaal Socialistische gedachtegoed te promoten. Ongeacht met welk thema de NVU de straat op gaat, de demonstraties worden vooral gekarakteriseerd door nazistische uitingen en intimidatie van omstanders. De eigenlijke reden voor de NVU om te demonstreren is dan ook het creƫren van een tijdelijke zone waarin het Nazi-gedachtegoed ongestraft verheerlijkt kan worden en neonazi's hun onderlinge banden kunnen aanhalen. De aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart (waaraan de NVU in een aantal gemeentes meedoet*) is ook een reden voor de partij om nu de straat op te gaan.

Deze keer heeft de NVU voor de slogan "Doodstraf voor kinderverkrachters en moordende pedofielen" gekozen. Iedereen vindt seksueel misbruik van kinderen afschuwelijk, en wanneer pedofilie een nieuwsitem is, roept dit landelijk nog eens extra heftige emoties op. De NVU probeert met een dergelijk thema op deze emoties in te spelen, maar is eigenlijk alleen bezig met reclame maken voor de eigen partij. In feite misbruikt de NVU de aandacht voor dit serieuze onderwerp voor haar eigen gewin, en dat is ronduit smakeloos.
Iedereen die zich tegen de NVU keert om haar racistische politiek (of principieel tegen de doodstraf is) zal door de neonazi's worden weggezet als pedofiel. Ons advies: Laat je vooral niet afleiden door deze onzinnige schijnbewegingen.

In het oog van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen is het extra belangrijk om je protest te laten horen. De NVU hoopt mee te kunnen liften op de populariteit van Geert Wilders' PVV, die zelf niet aan de gemeenteraadsverkiezingen deelneemt (behalve in Den Haag en Almere) en zo een ruimte vrij laat op de uiterst rechter zijde van het politieke spectrum. Help te voorkomen dat extreemrechts verkozen wordt in de gemeenteraad!

Wij roepen iedereen op om te protesteren tegen de NVU. Stop racisme, laat ze niet lopen!

* De NVU heeft aangekondigd mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 in Arnhem, Nijmegen, Overbetuwe en Heerlen.