zaterdag 18 juni 2016

DEMONSTRATIE EXTREEM-RECHTSE PEGIDA SUCCESVOL GEDWARSBOOMD.
Eenduidige conclusie na protest Pegida: Geen ruimte voor facisme in Brabant’’
Afgelopen zaterdag 18 juni heeft het extreem-rechtse Pegida geprobeerd een grote demonstratie in Breda te organiseren. Opnieuw bleek dat er onder de Bredanaren geen plek is voor zulke haatdragende ideeën. Dankzij de succesvolle tegenstrategie kregen de racisten nauwelijks ruimte om hun verfoeilijke ideologie uit te dragen.
Pegida zegt te bestaan uit verontruste burgers die zich zorgen maken over vraagstukken als vluchtelingenpolitiek en religie, maar is duidelijk een extreem-rechtse beweging. Dit blijkt uit diverse fascistische deelnemers, zoals Ben van der Kooij, en racistische leuzen. Opnieuw heeft een groot deel van de inwoners zich hier tegen verzet. Zo laat Simone uit Belcrum weten dat “racisten op moeten donderen uit Breda.”
Daarom hebben talloze weldenkende burgers onder de noemer ‘Laat Ze Niet Lopen’ gedemonstreerd tegen deze haatdragendheid en intolerantie. Ook tijdens het protest, op het Kasteelplein, waar slechts veertig deelnemers op af kwamen, laten de tegenstanders weten het niet eens te zijn met de racisten. Activist Erik: ‘Zolang zij terug blijven komen, zal ik hier ook staan. In Brabant willen we dit niet.’
De politie heeft minstens twintig tegendemonstranten opgepakt. Hierbij zijn mensen opgejaagd in het Valkenbergpark en nodeloos geslagen met politieknuppels. Het verontrust Laat Ze Niet Lopen dat de politie, geleid door agenten uit Den Haag, zo duidelijk geweld gebruikt tegen de tegendemonstraten. Fascisten en politie blijken weer twee handen op een buik te zijn!
‘Laat Ze Niet Lopen’ laat weten dat er nooit plaats zal zijn in Breda of Nederland voor een groep als Pegida en dat er altijd een krachtig tegengeluid te horen zal zijn. Nederland wil geen extreem-rechts en dat bleek vandaag duidelijk!