zondag 19 juni 2016

Update en klachtenprocedure anti-Pegida demonstratie 18 juni te Breda

Gisteravond rond elf uur kwam de laatste van de 24 arrestanten vrij. Net als bij de voorgaande demonstraties tegen Pegida in ondermeer Rotterdam en Den Haag, zijn er (nauwelijks) mensen met een dagvaarding naar huis gestuurd.
Bij velen verschilde de grond van de aanhouding in de persverklaring van de politie met wat de arrestanten zelf te horen kregen. Ook zijn een hoop mensen opgepakt zonder dat de politie zei waarom. Wel weten we dat sommige mensen hun medicatie niet kregen en is er tijdens de arrestaties (grof) geweld gebruikt door de politie.
In verband met het stelselmatige agressieve gedrag van de politie die werkzaam was in Breda op zaterdag 18 juni, doen wij hier een oproep richting alle arrestanten en betrokkenen om hun verhaal op de sturen naar klachtenpolitieoptreden@riseup.net, zodat er gezamenlijk een klacht ingediend kan worden.
De raadsvragen kunnen anoniem gesteld worden, voor verdere acties van de advocaat, MF van Hulst, hebben we, helaas, meer gegevens nodig. Het is daarom handig als je dit formulier download en meestuurt: https://goo.gl/5vZtsa
Laat het ons ook weten als je wel een dagvaarding, boete of strafbeschikking mee hebt gekregen. We willen je graag helpen dit aan te vechten. En je helpt ons ermee terug te vechten tegen de repressie!
Tot slot nog heel veel dank voor alle strijdbare mensen die zich hebben ingezet tegen het walgelijke geluid dat Pegida en steeds meer andere partijen laten horen.
NO PASARAN!