woensdag 15 november 2017

26-11-2017: Stop Pegida in Nijmegen!

Op zondag 26 november 2017 wil het extreem-rechtse Pegida demonstreren in Nijmegen om zo hun racistische gedachtegoed te verspreiden. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme en extreem-rechts roept op om in actie te komen tegen de extreem-rechtse demonstratie door op en langs de route van de racisten te protesteren en zo de ruimte voor extreem-rechts zo klein mogelijk te maken.

Pegida is een van oorsprong Duitse extreem-rechtse beweging die zich graag voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar schijn bedriegt, op eerdere Pegida demonstraties in Utrecht en Rotterdam brachten Pegida aanhangers de Hitlergroet en vielen ze anti-racisme activisten en omstanders aan. Op de afgelopen demonstratie van Pegida in Enschede speelde de neo-nazi band Kategorie C en waren er neo-nazi's van o.a. Blood & Honour en NVU aanwezig. Peigda kwam de afegelopen weken nog in het nieuws met oa dat ze op de plek waar een moskee gebouwd gaat worden een groot kruis hadden geplaatst en varkensbloed rond strooiden. Ook intimideerden zij vluchtelingen bij een opvang in Amsterdam.

Laat Ze Niet Lopen!
Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme, roept je daarom ook op om je te verzetten tegen de extreem-rechtse demonstratie en zelf actie te ondernemen tegen de komst van allerhande racisten, fascisten en ne0-nazi's. Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Eerdere nazi demonstraties zijn door toedoen van tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. Het is aan ons om samen om de ruimte voor racisme zo klein mogelijk te maken.


Pegida demonstratie begint om 13:00 bij het Joris Ivensplein in Nijmegen. Vanuit daar zullen ze proberen een route te lopen door de stad. Houdt voor meer informatie en updates www.laatzenietlopen.nl in de gaten. Ook kan je Laat Ze Niet Lopen volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

Wij roepen iedereen op om op 26 november 2017 om 13:00 bij de voorverzamelplek (Joris Ivensplein )van Pegida te zijn. Samen kunnen we de racisten stoppen! Laat Ze Niet Lopen!

Nijmeegse antiracisten organiseren op zaterdag 25 en zondag 26 november een antitracistische actiemarathon. Met acties, films, expositie en discussie om de linkse antiracismebeweging dichter bij elkaar te brengen. Zij zullen uiteraard ook de nodige aandacht aan de komst van Pegida besteden. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om vanaf zaterdag daar al aanwezig te zijn. Kijk ook op www.nijmegentegenracisme.org