dinsdag 27 februari 2018

11-3-2018: Stop de twee extreem-rechtse demonstraties in Amsterdam


Op zondag 11 maart 2018 wil het extreem-rechtse twee demonstraties houden in Amsterdam. Pegida wil om 13:30 verzamelen op het Waterlooplein om daarna een route te lopen door de binnenstad. Om de zelfde tijd Recht in Verzet demonstreren in Amsterdam Noord tegen de bouw van een moskee en verzameld om 14:00 bij het J.H. Hisgenpad. Ook zij willen een route lopen. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme en extreem-rechts roept op om in actie te komen tegen beide extreem-rechtse demonstraties door op en langs de route van de racisten te protesteren en zo de ruimte voor extreem-rechts zo klein mogelijk te maken. Geen fascisten in Amsterdam!

Pegida Nederland
Pegida is een van oorsprong Duitse extreem-rechtse beweging die zich graag voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar schijn bedriegt, op eerdere Pegida demonstraties in Utrecht en Rotterdam brachten Pegida aanhangers de Hitlergroet en vielen ze anti-racisme activisten en omstanders aan. Op een eerdere demonstratie van Pegida in Enschede speelde de neo-nazi band Kategorie C en waren er neo-nazi's van o.a. Blood & Honour en NVU aanwezig. Al twee keer eerder kwam Pegida naar Amsterdam.

Rechts In Verzet
Recht in Verzet is een nieuwe extreem-rechtse groep onderleiding van Hugo Kuipers, ex lid van de neo-nazi partij NVU. Kuipers was daarna actief bij Pegida maar scheidde zich af en en begon Rechts In Verzet. Zij kwamen voor het eerst in het nieuws toen ze onthoofde pop ophingen bij een moskee met een briefje er op waarin wordt gezegd dat "de islamisering moet stoppen". Ook stond er de tekst "geen megamoskee in Noord". Nu wil Rechts In Verzet weer naar Amsterdam komen om hun haat te verspreiden.

Amsterdam
Al eerder kwamen extreem-rechtse demonstraties naar Amsterdam. Honderden Amsterdammers kwamen toen in actie om duidelijk te maken dat extreem-rechts, fascisten en neo-nazi's niet welkom zijn in de hoofdstad.

Laat Ze Niet Lopen!
Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme, roept je daarom ook op om je te verzetten tegen de extreem-rechtse demonstraties en zelf actie te ondernemen tegen de komst van allerhande racisten, fascisten en neo-nazi's. Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Eerdere nazi demonstraties zijn door toedoen van tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. Het is aan ons om samen om de ruimte voor racisme zo klein mogelijk te maken.

Houdt voor meer informatie en updates www.laatzenietlopen.nl in de gaten. Ook kan je Laat Ze Niet Lopen volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

Geen fascisten in Amsterdam!