zaterdag 10 maart 2018

Laatste info voor acties tegen Pegida en RiV in Amsterdam


Aanstaande zondag willen extreem-rechtse groepen twee demonstraties houden in Amsterdam. Pegida wil om 13:30 verzamelen op het Waterlooplein om daarna een route te lopen door de binnenstad. Om de zelfde tijd wil haar afsplitsing 'Rechts in Verzet' demonstreren in Amsterdam Noord tegen de bouw van een nieuwe moskee en verzameld om 14:00 bij het J.H. Hisgenpad. Ook zij willen een route gaan lopen. Laat Ze Niet Lopen roept op tot acties tegen de extreem-rechtse demonstratie. Hier de laatste update met alle relevante informatie, telefoonnummers en actiekaarten.

Infopunt
Aanstaande zondag zal er een infopunt zijn waar je meer informatie kan krijgen, actiekaarten kan ophalen en een affiniteitsgroep kan vormen. Het infopunt is in het Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, op steen worp afstand van het startpunt van de Pegida demonstratie. Het infopunt is open van 11:00 tot 18:00.

Infostructuur – Infolijn, Twitter en website
Laat Ze Niet Lopen zal gedurende de gehele dag de situatie in Amsterdam monitoren en info verschaffen. Denk hierbij aan locaties van rechts-extremisten, eventuele arrestaties en politiebewegingen. Via een infolijn, via Twitter en via een tijdslijn op www.laatzenietlopen.nl houden we je up-to-date. De infolijn is te bereiken via 06-87991833. Heb je zondag belangrijke informatie over extreem-rechtse actievoerders, politie-optreden, etc, sms/bel dit dan door naar de infolijn. Bel ook als je zelf informatie nodig hebt. Ook houden wij de ontwikkelingen bij middels een tijdlijn op Twitter. Twitter je zelf ook? Gebruik die dag dan hashtag #LZNL in al je berichten.

Actiekaart
Ook voor dit protest is er een actiekaart van de omgeving beschikbaar. Klik op de actiekaart hiernaast om deze te vergroten en te downloaden, zodat je de kaart zelf alvast kan printen of opslaan op je telefoon.
Actiekaart Centrum (Pegida)
Actiekaart Noord (Rechts in Verzet)
Arrestantengroep en advocaat
Bij een protestactie kan het altijd gebeuren dat er mensen worden gearresteerd. Daarom staat er gedurende de dag een arrestantengroep (AG) en een advocaat paraat om alle deelnemers juridisch te ondersteunen in geval van arrestaties. De AG is bereikbaar op:

Voor de acties in het Centrum (Pegida): 06-12411655
Voor de Acties in Amsterdam Noord (Rechts in Verzet): 0644238399

De advocaat die zondag paraat staat is Willem Jebbink. Bel de AG ook als je iemand opgepakt ziet worden, noem dan geen namen maar geef een duidelijke omschrijving van uiterlijk en locatie. Mocht je zelf de pineut zijn, leg dan geen verklaring af. Je hebt het recht om te zwijgen, neem dit recht dan ook! Teken ook niks, met in het bijzonder geen strafbeschikking. Want alles wat je zegt over jezelf of andere mensen kan tegen jou of tegen anderen gebruikt worden. Wordt je onverhoopt langer dan 6 uur vastgehouden en wil je met een advocaat praten, vraag dan naar Willem Jebbink. Neem als je weer vrij komt direct contact op met de AG, dan weten ze dat je vrij bent en kunnen ze je voorlichten. Meer info van en over de arrestantengroep vind je hier.

Kom zondag naar Amsterdam. Stop de extreem-rechtse demonstraties! Laat Ze Niet Lopen!