vrijdag 10 augustus 2012

Rechtzitting neonazi's op 14 augustus

Kusters, die zich `privé-nationaal-socialist´ noemt, bracht in zijn grenzeloze grootheidswaan een persbericht over zijn dagvaarding uit, maar verzuimde te vermelden dat er nog drie collega-neonazi´s moeten voorkomen.

Koelewaard voorop
Behalve de beruchte Reitz zijn dat Mike Brand en Robert-Jan Koelewaard van het zogenaamde `Skinhead Front Purmerend, die Purmerend vervuilen met graffiti als `Nationaal-socialisme nu!´. Brand is echter onlangs door de NVU geroyeerd, omdat de immer paranoïde Kusters hem verdenkt achter de satirische website constantkusters.com te zitten. Brand is voortaan niet meer welkom op NVU-demonstraties. Zijn maatje Koelewaard, met de NSB-leus `Hou Zee´ op zijn hoofd getatoeëerd, zal dan ook wel niet meer mogen komen. Allen moeten zich verantwoorden voor racistische en discriminerende toespraken of leuzen in combinatie met `White Power´-vlaggen op de NVU- demonstratie van 28 mei 2011 in Enschede.

Of de ruzie tussen de heren neonazi´s openlijk uitgevochten gaat worden in en rond de rechtbank Almelo is even afwachten: zo vaak melden neonazi´s zich in Nederland niet in het openbaar, hun meeste activiteiten kunnen het daglicht niet verdragen of vinden plaats in achterafzaaltjes her en der in Nederland.

Reitz (l) spreekt de NVU toe, Brand (m) houdt een 'White Power'-vlag omhoog

Een geval apart is de `Hitler van Keulen´. Sinds zijn 19e een fanatiek neonazi en uitgegroeid tot een spilfiguur in de neonazi-beweging in Duitsland, vooral berucht om zijn speeches. Reitz liep in een SA-achtig uniform met bijbehorende symbolen rond en dreigde tegenstanders in speeches met standrechtelijke executie.

Maar toen in maart dit jaar de Duitse politie 26 neonazi´s oppakte en hen onder andere beschuldigde van lidmaatschap van een criminele vereniging, veranderde de positie van Reitz. Hij zat een tijdje vast en heeft tijdens politieverhoren zijn mede- neonazi´s verraden. Sinds de vrijlating van Reitz, terwijl andere arrestanten nog vastzitten, is hij onbereikbaar voor zijn geestverwanten, die op zijn bloed uit zijn.

Reitz wordt op blogs in de Duitse nazi-scene omschreven als `dead man walking´ en zou inmiddels uitgetreden zijn. Reitz schijnt van Pulheim weer terug naar Keulen verhuisd te zijn en permanent met een helm op te lopen, uit angst voor represailles van zijn vroegere vrienden. 

De vraag in Almelo aanstaande dinsdag is: Hoe zullen de heren Brand, Kusters, Koelewaard en Reitz en hun aanhang op elkaar reageren?

De zittingen beginnen om 09.00 met Brand, dan om 09.45 Kusters, dan om 10.30 Koelewaard en als laatste om 11.15 is Reitz aan de beurt. Komt dat zien!

Op www.LaatZeNietlopen.nl alle nieuwsberichten en foto´s over de NVU- demonstratie in Enschede.

Laat ze niet lopen!