donderdag 3 juni 2010

Bruls verbiedt
NVU-demonstratie


Het zat er aan te komen; de burgemeester heeft de NVU-demonstratie verboden. NVU-voorzitter Kusters heeft inmiddels aangegeven naar de bestuursrechter te gaan om dit verbod aan te vechten. Laat ze niet lopen! verwacht dat de NVU net zoals voorgaande keren deze zaak wint. Onze oproep voor tegenprotest blijft dus staan. Blijft via deze site op de hoogte van de ontwikkelingen.

3 juni 2010 | Bron: Omroep Venlo

Burgemeester Hubert Bruls van Venlo heeft de demonstratie van de NVU op 12 juni verboden.

Bruls wil niet dat er in het evenementenseizoen gedemonstreerd wordt. Ook zou een betoging een te grote impact hebben op de politiecapaciteit. Daarnaast wil de NVU weer in Venlo-Oost gaan demonstreren, terwijl er op 12 juni in die wijk een buurtfeest is.

De NVU kondigde eerder al aan een kort geding aan te spannen als Bruls de demonstratie zou verbieden. Ook de AntiFascistischeActie laat van zich horen. Deze heeft aangekondigd dat als er toch een demonstratie volgt er ook een tegenactie komt. Met de campagne LaatZeNietLopen roept de AFA haar aanhangers op tot deze protestactie. De AFA noemt het bizar dat uitgerekend op de verjaardag van Anne Frank er weer (neo)nazi's door de Venlose straten zullen marcheren.

Afgelopen jaar was er bij de NVU-demonstratie ook een grote groep tegendemonstranten van de AntiFascistischeActie naar Venlo gekomen. Toen heeft de politie om rellen te voorkomen de NVU-aanhangers ingekapseld door de straten begeleid. Desondanks vonden er kleine ongeregeldheden plaats.