donderdag 10 juni 2010

Posters roepen op tot stoppen nazi-mars

In Venlo zijn afgelopen dinsdag en woensdag tientallen posters geplakt met de oproep de nazi-mars van de Nederlandse Volks-Unie van 12 juni te stoppen. Ook zijn er honderden stickers geplakt met de tekst `Geen nazi-mars op Anne´s dag´, verwijzend naar de verjaardag (als ze nog geleefd zou hebben) van Anne Frank en honderden pamfletten uitgedeeld aan voorbijgangers.


De rechter in Roermond gaf vandaag groen licht voor de neonazi´s om in Venlo te demonstreren. Dat gebeurt al op deze manier sinds 2001 en we vinden het dan ook onbegrijpelijk dat burgemeester Bruls tijd, geld en middelen heeft verspild met een kansloze poging de nazi-mars te verbieden. Beter had hij zijn tijd kunnen steken in een moreel appèl aan de burgers van zijn stad om weerbaar te zijn tegen de haat van de neonazi´s. In Duitsland doen zijn ambtsgenoten dat regelmatig en zijn zij vaak op de dag van de nazi-mars terug te vinden in blokkades van de route van de neonazi´s.

Aangezien er zaterdag ook tientallen Duitse neonazi´s naar Venlo zullen komen, zou het Bruls sieren om in plaats van een veilige plek in het commando-centrum in te nemen, in te haken met de inwoners van Venlo om de neonazi´s te blokkeren!

Zie video item van L1 over de rechtzaak

LaatZeNietLopen.nl