vrijdag 6 november 2015

Persbericht: 'Acties zullen Pegida tegen houden!'

Aanstaande zondag wil het extreem-rechtse Pegida voor de tweede maal demonstreren in Utrecht. De vorige keer bleek Pegida (zoals voorspeld) een vergaarbak van allerlei neo-nazi's en rechts-extremisten te zijn. Niks geen bezorgde burgers de vorige keer op Vredenburg, maar nazi's die de Hitlergroet brachten, toespraken die bol stonden van racisme en vreemdelingenhaat en mensen van Pegida die omstanders aanvielen. 'De vorige keer is de laatste keer geweest dat Pegida in Utrecht hun haat kon verspreiden' aldus een woordvoerder van Laat Ze Niet Lopen een initiatief tegen racisme dat oproep om de ruimte voor Pegida zo klein mogelijk te maken.

De voorgenomen demonstratie van Pegida door de binnenstad van Utrecht is verboden door de burgemeester. Pegida mag alleen op het Hogelandsepark een statisch protest houden. Pegida lijkt zich daar niet bij neer te willen leggen en roept hun achterban op om vanuit het Centrum gezamenlijk naar hun demonstratieplek te lopen. Maar of de fascisten van Pegida nou in het centrum willen verzamelen of op het Hogelandsepark, anti-racisten zullen waar dan ook en hoe dan ook de Pegida mars proberen te voorkomen. 'Wij krijgen veel signalen dat mensen in Utrecht de Pegida mars willen stoppen. Mensen zijn het zat dat hun stad wordt misbruikt voor het verspreiden van racisme en haat.'

Pegida aanhanger brengt Hitlergroet
Pegida is een Duitse extreem-rechtse beweging die zich voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar de laatste keer dat Pegida demonstreerde in Utrecht bleek dit een farce te zijn. De demonstratie bleek grotendeels te bestaan uit rechtsextremisten uit Duitsland, Vlaanderen en Polen. Het groepje Nederlandse Pegida demonstranten bestond bijna in zijn geheel uit bekende neo-nazi's. Pegida zegt geweldloos te zijn maar creƫert wel de ruimte aan gewelddadige racisten en neo-nazi's om bijeen te komen en mensen aan te vallen.

Nu Pegida voor de tweede keer probeert voet aan de grond te krijgen in Utrecht om zo hun haat te verspreiden moet dit gestopt worden! Utrecht kent geen plek voor haat en racisme!

LaatZeNietLopen.nl, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida 8 november aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pegida zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.

Laat Ze Niet Lopen bied aanstaande zondag vanaf 10:00 een informatiestructuur waar activisten gebruik van kunnen maken. Zo kunnen alle bewegingen van Pegida gevolgd worden via oa Twitter en een tijdslijn op www.laatzenietlopen.nl

Geen ruimte voor extreem-rechts! Stop Pegida in Utrecht!