vrijdag 22 mei 2009

Demonstratie neonazi´s en protesten gaan door!

De Bossche rechter heeft vandaag geoordeeld dat de politie Brabant Noord maar genoeg agenten op de been moet brengen om de demonstranten van de nationaal-socialistische Nederlandse Volks Unie te begeleiden en te beschermen tegen boze toeschouwers.

De vrijheid van betoging is een grondrecht, daarom handhaaft de website laatzenietlopen.nl, wiens medewerkers de afgelopen dagen honderden posters, flyers en stickers in Den Bosch verspreidde, haar individuele oproep aan mensen om hun ongenoegen te komen uiten langs de route van de NVU. En hen te overstemmen. Met het opheffen van het verbod op de demonstratie van de NVU is immers ook het verbod op 'tegenacties' opgeheven.

Het is een misverstand te denken dat er een vergunning nodig is voor het uiten van je mening. Een kennisgeving is voldoende; in de motivatie op het verbod door de burgemeester bleek dat deze volkomen op de hoogte is van allerlei acties. Dus de oproep om rond 13.00 uur aan de achterzijde van het station de NVU te komen uitfluiten blijft gewoon staan. Check voordat je zaterdag op pad gaat nog even deze site voor de laatste details.

voor vragen kun je ons ook mailen: info@laatzenietlopen.nl