zaterdag 23 mei 2009

Laatste info voor protest tegen nazi-mars

Laatzenietlopen.nl heeft haar best gedaan om zo veel mogelijk bewoners van Den Bosch te informeren over de demonstratie van de neonazistische NVU op 23 mei in Den Bosch. We hebben veel positieve reacties gekregen op onze oproep om hiertegen te protesteren (bedankt daarvoor!) We verwachten dat veel mensen hun onvrede duidelijk zullen laten horen langs de route van de NVU.

Ludiek lawaaiprotest
We roepen iedereen op om de NVU uit te fluiten en te overstemmen vanaf het begin tot het einde van hun demonstratie zodat hun racistische boodschap niet verstaanbaar is. Dit is een oproep aan iedere individuele Bosschenaar, er is dus geen sprake van een officiƫle tegendemonstratie.

Route
Vandaag demonstreert de Nederlandse VolksUnie in Den Bosch. Ze verzamelen om 13:00 uur aan de achterkant van het NS-station op het Leonardo da Vinciplein.
Vanuit daar zullen de neonazi's de volgende route lopen: Leeghwaterlaan, Onderwijsboulevard, Weidonklaan, Gassedonklaan, Dertien Loten, Simon Stevinsweg, Onderwijsboulevard, Leeghwaterlaan en ze eindigen weer op het Leonardo da Vinciplein. Zie kaartje onderaan.

Politie beschermt de NVU
De burgemeester heeft beloofd 400 politiemensen in te zetten en bovendien is er een noodverordening van kracht in heel Den Bosch (van 10:00 tot 20:00 uur). Dat betekend o.a. dat iedereen te maken kan krijgen met fouilleringen en id-controles. Vooral als je er 'verdacht' uitziet. Als je geen id bij je hebt, wordt je zonder pardon opgepakt. Ook zal de politie sneller optreden als haar iets niet bevalt, je wordt weggestuurd als je op de 'verkeerde' plek staat bijvoorbeeld. Heel vervelend en vrijheidsberovend dus, maar laat je niet afschrikken. Ook jij hebt het recht om je stem te laten horen!

Handig om mee te nemen
Neem iets mee dat lawaai kan produceren. Een fluitje, toeter, ratel of trommel bijvoorbeeld. Want een hele middag non-stop roepen houdt niemand vol. Neem wat te drinken mee, dat helpt ook. Ook handig om mee te nemen is een kaartje als je de buurt niet zo goed kent. Schrijf ook de straten op waar de NVU gaat lopen. Mocht de politie je hebben weggestuurd, dan kun je makkelijk een andere plek voor je protest uitkiezen langs de route.

Tot van middag en succes! Maak de ruimte voor de neonazi's zo klein als mogelijk.


Voorverzamelplek NVU demo in Den Bosch. Protesteer tegen deze nazi-mars! weergeven op een grotere kaart