woensdag 20 mei 2009

In het nieuws

We houden iedereen graag op de hoogte van de stand van zaken rondom de demonstratie van de neonazistische NVU en het tegenprotest dat georganiseerd wordt op 23 mei.

Burgemeester Rombouts heeft de demonstratie voorlopig verboden. Maar NVU-leider Kusters zal dit verbod aanvechten bij de rechter en dit vermoedelijk winnen. Dat heeft Kusters bij eerdere verboden demonstraties ook al gedaan en altijd met succes. Dat betekent dus dat de NVU-demonstratie op 23 mei gewoon doorgaat, zo ook het tegenprotest van de Bosschenaren!

Wij willen niet dat de neonazi's hun kwetsende, racistische boodschap in Den Bosch komen verkondigen. Daarom roept Laatzenietlopen.nl op om de NVU te overstemmen met lawaai (toeters, fluitjes, leuzen ect.) zodat hun toespraken onverstaanbaar zullen zijn. We verzamelen op zaterdag om 13:00 uur achter het station. Veel mensen en ook verschillende lokale politici hebben aangegeven zich aan te zullen sluiten bij dit ludieke protest. We kunnen rekenen op een brede steun vanuit de Bossche bevolking. Kom jij ook?

Daarnaast is er in de media ook sprake van een demonstratie van 'Comité Racisme Nee'. Enigzins verwarrend wellicht, maar dit is een ander initiatief, dat overigens ook verboden is door de burgemeester.

Zie hieronder de berichten in de media:

22 mei 2009 - Brabants Dagblad
Rechter besluit vanmiddag over NVU

20 mei 2009 - Brabants Dagblad
Comité Racisme Nee laat demonstratie tegen neo-nazi's zitten

20 mei 2009 - Brabants Dagblad
NVUvoorman gaat ervan uit dat demonstratie gewoon doorgaat

19 mei 2009 - Brabants Dagblad
NVU naar rechter na verbod demo door Rombouts

19 mei 2009 - Omroep Brabant
Nederlandse Volksunie stapt naar rechter

19 mei 2009 - BastionOranje.nl
Verbod op demonstraties: Ned.Unie én anti-racisme

19 mei 2009 - Telegraaf
Den Bosch verbiedt demonstratie NVU

19 mei 2009 - Thuis in het nieuws
Rombouts verbiedt demonstraties NVU en Comité rascisme nee

18 mei 2009 - Brabants Dagblad
NVU kiest Den Bosch voor demonstratie