vrijdag 25 september 2009

Laatste info voor protest tegen de NVU.

Zaterdag 26 september gaat de Nederlandse Volksunie (NVU) demonstreren in Venlo. Via deze website hebben we de afgelopen 2 weken  informatie gegeven over de NVU-demonstratie en we hebben de bewoners van Venlo opgeroepen hiertegen te protesteren. We zetten alles nog even op een rijtje:

Ludiek lawaaiprotest
We roepen iedereen op om de NVU uit te fluiten en te overstemmen vanaf het begin tot het einde van hun demonstratie zodat hun racistische boodschap niet verstaanbaar is. Kom om 13:00 uur naar het voorverzamelpunt van de NVU, de parkeerplaats achter poppodium Perron55 op de Prinsenstraat. Of kies een plekje langs de route voor jou eigen tegengeluid.

Route
Start: Prinsenstraat, Franciscanenstraat, Groenveldsingel, Laaghuissingel, Karel van Egmondstraat, Hertog Reinoudsingel, Mecklenburgstraat, Oranjestraat, Einde: Prinsenstraat.


Protesteer tegen de NVU in Venlo op 26-09-2009_alt weergeven op een grotere kaartPolitie beschermt de NVU
De burgemeester zal veel politie inzetten en bovendien is er een noodverordening van kracht (van 8:00 tot 18:00 uur), deze geeft de politie meer bevoegdheden dan gebruikelijk. Dat betekend o.a. dat iedereen te maken kan krijgen met fouilleringen en id-controles. Vooral als je er 'verdacht' uitziet. Als je geen ID bij je hebt, wordt je zonder pardon opgepakt. Ook zal de politie sneller optreden als haar iets niet bevalt, je wordt weggestuurd als je op de 'verkeerde' plek staat bijvoorbeeld. Heel vervelend en vrijheidsberovend dus, maar laat je niet afschrikken. Ook jij hebt het recht om je stem te laten horen!
Valt er toch een arrestatie geef dit dan door aan ons. Wij kunnen - wanneer nodig - juridische ondersteuning bieden.

Link noodverordening

Handig om mee te nemen
Als je je wilt aansluiten bij het lawaaiprotest, Neem dan iets mee dat lawaai kan produceren. Een fluitje, toeter, ratel of trommel bijvoorbeeld. Want een hele middag non-stop roepen houdt niemand vol. Neem wat te drinken mee, dat helpt ook. Ook handig om mee te nemen is een kaartje als je de buurt niet zo goed kent. Schrijf ook de straten op waar de NVU gaat lopen. Mocht de politie je hebben weggestuurd, dan kun je makkelijk een andere plek voor je protest uitkiezen langs de route.

Vervoer
Als je niet uit Venlo of de omgeving komt. Raden wij je aan om met eigen vervoer te komen. Op het station zal het namelijk wemelen van de politie, die jou en je vrienden, 'de tegenprotestanten' het liefst zo ver mogelijk van de neonazi's willen houden. Dat kan vervelende situaties opleveren, bijvoorbeeld dat politie je direct weer terug op de trein naar huis zet.
Besluit je toch met de trein te gaan, kijk dan op http://www.ns.nl/, want er zijn vertragingen die dag. Verder is er een goedkope-treinkaartjes-actie bij de Kruitvat. Een hele dag onbeperkt reizen voor EUR 12,50. Wat je ook besluit te doen. Het is handig om ruim op tijd te komen. En als je denkt dat je onderweg nazi's kan tegenkomen, reis dan in een groep.

Tot zaterdag en succes! Maak de ruimte voor de neonazi's zo klein als mogelijk.