vrijdag 25 maart 2011

'Hitler van Keulen' komt naar Ede

Voorzitter Kusters van de Nederlandse Volks-Unie heeft de beruchte Duitse neonazi Axel Reitz uitgenodigd om te komen spreken tijdens de mars in Ede op zaterdag 26 maart.

Axel Reitz
Zijn 'carrière' als neonazi begon toen hij als 15-jarige mede-oprichter was van de Kameradschaft Köln, later Kameraadschap Walter Spangenberg, genoemd naar een vermoord leider van de Sturmabteilung (SA), de ordedienst van Adolf Hitler's Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP). Tien jaar geleden werd Reitz leider van dit genootschap. Reitz is een netwerker, zowel op het internet als met fysieke contacten. Hij vindt Saddam Hoessein als "oosterse versie van Adolf Hitler" een sympathiek man. In 2005 is Reitz in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen één van de kandidaten op de lijst van de Nationaldemokratische Partei Detschlands (NPD). Axel Reitz werd door een Duitse rechtbank veroordeeld voor het bij een betoging dragen van nazistische symbolen, en werd ook veroordeeld voor diefstal en bezit van verboden wapens. Op 9 september 2005 werd hij voor demagogische uitspraken bij de bouw van een moskee veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 maanden. "Het nationaal-socialisme is het enige zaligmakende geloof voor onze mensen", zegt Reitz. Hij meent dat God Adolf Hitler naar de aarde gestuurd heeft. Voor politieke tegenstanders heeft hij het volgende in petto: "op een dag op het marktplein (staan) en doodgeschoten (worden)."

Kusters (links) op treurmars voor
'zwarte weduwe' Rost van Tonningen
Kusters zelf is de onbetwiste leider van de 'strafbladenparade' die in Ede gaat demonstreren tegen 'criminaliteit'. Al een jaar of 20 neonazi, in 1993 geweld, bedreigingen en vernielingen tegen zijn buren (en bier door de brievenbus, een PVV'er avant la lettre), een politie-inval waarbij twee pistolen en munitie in een stofzuiger bij Kusters werden gevonden en uiteindelijk leidde de opstapeling van geweld tegen voorbijgangers, tegenstanders en buitenlanders tot een gevangenisstraf van een half jaar. In 2004 moest hij nog drie maanden met een electronische enkelband onder huisarrest. Naast al dat geweld blinkt Kusters uit in walgelijke en beledigende, ronduit fascistische uitspraken. Zo stelde hij de parlementariërs die voor het 'Generaal Pardon' stemden, ophanging door middel van pianosnaren in het vooruitzicht, een favoriet executie- en martelmiddel van de nazi´s uit het Derde Rijk.

Alwin Walther (rechts) in zijn jonge jaren
Alwin Walther is ook zo'n portret; leider van de beruchte groep 'Nationaal- Socialistische Actie', een groep doorgeradicaliseerde extreemrechtse Gabbers, die zich eerst 'Jeugd Storm Nederland' noemden, naar de jongerenbeweging van de NSB. Het wordt saai; geweld, meer geweld, nog meer geweld en een feestje op bevrijdingsdag onder het motto '60 jaar bezetting', analoog aan de 'islamisering van Nederland' van de PVV. Walther komt ook, en zal zijn mede-recidivisten ongetwijfeld toespreken.


Olav Schollaardt
 'Hoofd ordedienst' Olav Schollaardt is vooral goed in het verstoren van de orde, zowel op straat, in zijn tuin als op internet. Hakenkruisvlag in zijn woonkamer, barbecues bij hem thuis voor extreemrechtse jongeren waar de Hitlergroet wordt gebracht, verkleedpartijen in nazi-uniformen. En zaterdag mag-ie weer de straat op met een heuse ordedienstband. Zijn vrouw loopt ook altijd gezellig mee.

Michael Krick
En zo kunnen we nog wel even doorgaan; Michael Krick, ook ordedienst, een Duitse neonazi die helaas in Nederland is komen wonen. Op een clandestiene bijeenkomst van de NVU riep hij op om aanslagen te plegen op rechters en officieren van justitie. Hij is ook groot voorstander van het oprichten van gewapende fascistische terreurcellen. En geweld? Ja, natuurlijk.

Laat ze niet lopen!