dinsdag 22 maart 2011

Route NVU-demonstratie aangepast

De gemeente Ede heeft de route van de nazi-mars enigzins aangepast. Het volgende staat daarover op de site van de gemeente:

"De demonstratie begint op het Stationsplein, van waaruit men via de Keetmolenweg en de Stationsweg de Ariƫnsweg ingaat. Vervolgens loopt men linksaf de Prins Bernhardlaan over en gaat men via de Prins Hendriklaan rechtsaf de Anna van Burenlaan op. Men loopt verder over de Beatrixlaan en gaat over het spoor op de Larixlaan direct rechtsaf de Zuidelijke spoorstraat op. Deze loopt men uit tot de Prins Bernhardlaan. Deze steken ze over de Ariƫnsweg in en daarna weer via de Stationsweg en de Keetmolenweg naar het eindpunt aan het Stationsplein. De demonstratie eindigt uiterlijk om 17.00 uur."


Ook wordt aangegeven dat er een kans is dat de burgemeester een noodbevel uitvaardigt, wat de politie veel meer bevoegdheden geeft. LaatZeNietLopen heeft al de nodige ervaring met noodbevelen en noodverordeningen, het betekend meestal dat het met de rechten van de mensen die tegen de neonazi's
willen protesteren niet zo nauw wordt genomen Een noodbevel was bijvoorbeeld ook vorig jaar in Arnhem uitgevaardigd, zie: http://laatzenietlopen.blogspot.com/2010_01_01_archive.html.
Ongetwijfeld later meer hierover...

Lees het hele artikel op http://www.ede.nl/bestuur/nieuws/nieuwsberichten/artikel/afspraken-en-maatregelen-voor-demonstratie-nvu/.