zaterdag 26 maart 2011

Protesteer tegen de nazi-mars!
Alles nog eens op een rijtje

Zaterdag 26 maart demonstreert de neonazistische NVU in Ede. LaatZeNietLopen! roept op voor een stevig tegenprotest: "Kom vanaf 13:00 uur naar het Stationsplein (station Ede-Wageningen) waar de NVU verzamelt of kies een plekje langs de route. Neem zo veel mogelijk herrie en vrienden en vriendinnen mee en overstem hun racistische boodschap!" Je kunt natuurlijk ook je eigen vorm van protest verzinnen!

Route
De nazi-mars zal lopen vanaf station Ede-Wageningen (Stationsplein) over de Keetmolenweg, Stationsweg, AriĆ«nsweg, Prins Bernhardlaan, Prins Hendriklaan, Anna van Burenlaan, Beatrixlaan, Larixlaan, Zuidelijke Spoorstraat, Prins Bernhardlaan, AriĆ«nsweg, Stationsweg, Keetmolenweg, eindpunt is Stationsplein.


Protesteer tegen de nazi-mars 26 maart 2011 weergeven op een grotere kaart

Politie
Er zal zaterdag veel politie op de been zijn om de demonstratie van de neonazi’s te beschermen. Laat je echter niet afschrikken! Let op je vrienden en vriendinnen en blijf bij elkaar. Blijf alert! De burgemeester heeft afgelopen week aangekondigd eventueel een noodbevel uit te vaardigen, dit geeft de politie meer bevoegdheden dan gebruikelijk. Agenten kunnen om je ID vragen en je fouilleren, dit geld voor een ruim gebied rondom de demonstratie-route. Weigering of het niet kunnen tonen van een ID-bewijs zal leiden tot aanhouding. Ook kunnen ze je opdracht geven je te verwijderen. Ga dan met je groep ergens anders staan, bijvoorbeeld elders langs de route van de neonazi’s.
In het ergste geval grendelt de politie de hele wijk af en laten ze (naast neonazi's) alleen bewoners toe. Wees slim!

Belangrijke nummers
We hebben een info-telefoonnummer (niet meer bereikbaar) dat vanaf 11:30 uur die dag bereikbaar is voor alle vragen betreffende de NVU-demonstratie en de tegenprotesten. Eventueel kun je zelf ook nuttige informatie aan ons doorgeven. We geven ook updates door via twitter, handig als je mobiel internet hebt, check www.twitter.com/laatzenietlopen.

Mocht je een arrestatie zien, bel dat door (tel. niet meer bereikbaar). Mocht je onverhoopt zelf gearresteerd worden, bel dan hetzelfde nr. als je weer vrij wordt gelaten (waarschijnlijk eind van de middag). Verklaar niets over jezelf of anderen, werk niet mee aan je eigen schuldigverklaring. Betaal of pin geen boetes die de politie je voorhoudt, als je de acceptgiro thuisgestuurd krijgt, mail ons dan en we zorgen voor een advocaat en zullen proberen je kosten te vergoeden. Mocht je in verzekering (onwaarschijnlijk) worden gesteld, vraag dan om je voorkeursadvocaat, dat is Advocaat Frans Huijbers uit Nijmegen.

Er is natuurlijk nog een heleboel te vertellen over de NVU. Surf daarvoor rond over onze site en fris je geheugen op waarom het ookalweer zo belangrijk is om tegen die neonazi's de straat op te gaan. Of kijk anders nog even naar dit filmpje:Veel succes en maak de ruimte voor de nazi's zo klein als mogelijk. Laat ze niet lopen!