woensdag 21 september 2011

Burgemeester, geef openheid over nazi-mars!

Persbericht 21 september 2011

De Helmondse burgemeester Jacobs zorgt voor een primeur in Nederland; hij houdt de route van de demonstratie van de neonazi´s van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) zaterdag 1 oktober in zijn stad geheim. Dat is nog nooit eerder voorgekomen in Nederland.

LaatZeNietLopen.nl, een internetinitiatief tegen racisme, roept inwoners van Helmond en omgeving op om niet naar de burgemeester te blijven kijken in de hoop dat hij de demonstratie alsnog verbiedt. Geen rechter zal daarmee akkoord gaan.

Mensen die tegen het gedachtegoed van de neonazi´s zijn zullen dus zelf moeten ingrijpen door met Vuvuzela, fluit, gastoeter of spandoek de straat op te gaan om hun eigen grondrecht op demonstratie op te eisen. En een tegengeluid te laten horen.

Burgemeester Jacobs laat ondertussen de burgers die langs de (geheime) route van de nazi-mars wonen in de kou staan. Wat staat hen te wachten op 1 oktober? Ook maakt Jacobs niet duidelijk wat hij doet om de inwoners van Helmond te beschermen tegen de psychische terreur van de neonazi´s, discriminatie van joden en allochtonen en om te voorkomen dat de Hitlergroet wordt gebracht en het Derde Rijk wordt verheerlijkt.

Het doel van de NVU is met hun demonstratie spanningen tussen bevolkingsgroepen aan te wakkeren. Wie de persverklaring over de demonstratie in Helmond leest, ziet dat de NVU niets anders wil dan een etnische zuivering van Helmond. In hun woorden `Geen integratie, geen assimilatie, maar remigratie´.

Update 23/9: De politie, gemeente en NVU zouden samen afgesproken hebben dat op woensdag 28 september de demonstratie-route bekend wordt gemaakt.

LaatZeNietLopen is voor het laatste nieuws te volgen op Twitter, Facebook, Hyves, onze website en Youtube.

Laat ze niet lopen!