donderdag 29 september 2011

Eén drugshandelaar minder in Helmond!

Patrick de Bruin (met zonnebril)
op NVU demonstratie, 2009
Naar nu duidelijk is geworden heeft de politie op 14 september jongstleden een sleutelfiguur van de Nederlandse Volks-Unie opgepakt. De NVU demonstreert zaterdag 1 oktober in Helmond en hun voorman, Constant Kusters verklaarde in een interview dat zij ook demonstreren tegen drugscriminaliteit. Dat soort criminelen zijn echter lid (en meer) van hun eigen partij.

Op 14 september werd Patrick de Bruin, een beruchte neonazi en onder andere lid van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) opgepakt omdat hij maar liefst 1.276 hennepplanten beheerde. De NVU, die de doodstraf eist voor drugsdealers, heeft de Bruin altijd toegelaten op hun demonstraties, sterker nog, in bijvoorbeeld Den Bosch in 2009 filmde de Bruin de demonstratie met als doel een propaganda-filmpje, naar traditie van het Derde Rijk, te maken.

Patrick de Bruin blijkt een spilfiguur in de Nederlandse extreemrechtse scene te zijn. Hij organiseert concerten en lezingen van extreemrechtse figuren en bands in Nederland, gebruikt valse namen en dito voorwendselen en financiert allerlei bijeenkomsten.

Nu is hij opgepakt. De politie lijkt goud in handen te hebben om een criminele neonazi-organisatie op te rollen. Hoe dan ook, in Helmond zal er aanstaande zaterdag 1 drugshandelaar minder op straat marcheren! Z
ie voor meer over Patrick de Bruin: http://afa.home.xs4all.nl/alert/2_12/print/debruin.html.

Laat ze niet lopen!