dinsdag 24 mei 2011

Route en aanvangstijd NVU demonstratie aangepast

De burgemeester van Enschede heeft de route van de Nederlandse Volks-Unie aangepast, tevens is de aanvang een uur eerder, namelijk vanaf 12:00 uur (tot 16:00 uur). Als je komt protesteren tegen de NVU hou hier rekening mee!

De nieuwe route: Hengelosestraat, Boddenkampstraat, Walhofstraat, Kottendijk en Deurningerstraat. De NVU is trouwens akkoord met deze wijziging, dus ze zal niet naar de rechter stappen om deze aan te vechten zoals wel eens is gebeurd.

Detail start-/eindpunt NVU-route
De NVU verzamelt volgens de berichten op het Stationsplein, mogelijk niet aan de centrumkant (ten Zuiden van het spoor, voor Café Berlijn) maar aan de Noordkant van het spoor (dit heet ook nog stationsplein). In onze ogen bestaat de kans ook nog dat ze op het veldje aan de overkant van de straat op de kruizing van de Molenstraat en de Deurningerstraat zullen aanvangen (maar dat is onofficieel). Neonazi's die met de trein komen (vanuit Duitsland) worden door de politie vanaf het spoor direct naar de voorverzamelplek geleid.

Sowieso is het voor je tegenprotest handig om aan de Noordkant van het spoor te gaan staan, dat is namelijk waar de neonazi's hun route zullen lopen. De politie zal het spoor als natuurlijke barrière gebruiken om NVU en tegenprotestanten/omstanders te scheiden. Wees slim in waar je je opstelt!

Voordat de nazi-mars daarwerkelijk aan de route begint, zullen ze wachten tot de verschillende groepen NVU-aanhangers druppelsgewijs zijn aangekomen. De politie zal hun mogelijk ook nog op allerlei zaken willen controleren, te denken valt aan ID-controles, het controleren op verboden symbolen en het eventueel afplakken van daarvan. Als dat allemaal is gebeurd komt de openingstoespraak van voorzitter Constant Kusters (en wellicht nog een). Ondertussen zullen omstanders zich er omheen verzamelen en de politie zal deze mensen op afstand willen houden, ook dit kan vertragend werken. Voordat ze mogen/kunnen lopen zal het dus wel even duren.

(We hebben geprobeerd deze nieuwe informatie onze eerdere blogberichten ook zoveel mogelijk aan te passen, maar mogelijk staan er toch nog verkeerde vermeldingen van tijd en route, excuus daarvoor.)


Stop de nazi-mars op 28 mei in Enschede! weergeven op een grotere kaart

Tot 28 mei in Enschede! Laat ze niet lopen!