woensdag 25 mei 2011

Noodverordening tijdens NVU-demonstratie 28 mei

Vanaf vrijdag 18:00 uur tot zaterdag 18:00 uur zal een noodverordening van kracht zijn in het gebied van de NVU demonstratie. Een noodverordeinig geeft de politie meer bevoegdheiden dan gebruikelijk om de openbare orde te handhaven. Hou hier rekening mee als je naar het tegenprotest komt.

Er kan naar je identiteitsbewijs gevraagd worden, vooral als je er 'verdacht' - dus als tegenprotestant - uitziet. Wanneer je dit niet kan of wil tonen leidt dit direct tot aanhouding, je kunt ook gefouilleerd worden en de politie kan je uit het gebied sturen. Probeer dan op een andere plek langs de route te gaan staan. Allemaal vervelend en vrijheidsberovend dus maar de burgemeester heeft ook aangegeven dat iedereen recht heeft op vrijheid van meningsuiting/demonstratie. Wat dat waard is zullen we zaterdag moeten zien, maar laat je niet afschrikken!

Op de uitingen van de neonazi's zal door de politie extra gelet worden, ook door middel van een continu meerijdende camerawagen. Mocht een NVU'er de Hitlergroet brengen, dan wordt deze onmiddelijk gearresteerd zo beloofd de burgemeester.

Hieronder een aantal berichten van Tubantia, onder andere over de noodverordening en een toffe oproep van Afrikaanse organisaties om tegen de NVU te protesteren:

Noodverordering demonstratie NVU
Enschede staat mars Nederlandse Volks-Unie toe
Afrikaanse organisaties in geweer tegen NVU-mars door Enschede

Tot 28 mei! Laat ze niet lopen!