zaterdag 14 mei 2011

Protesteer tegen de nazi-mars in Enschede!

Update 24-5: route en aanvangstijd gewijzigd

Op zaterdag 28 mei wil de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) demonstreren in Enschede. Demonstraties van de NVU zijn een parade van nazi-symboliek en racistische leuzen, ze roepen dan "Eigen volk eerst" en "Nationaal-socialisme, Nu!" en wapperen met 'white power'-vlaggen. Wij vinden dit ontoelaatbaar en roepen daarom iedereen op in protest te komen en die dag de ruimte voor de neonazi's zo klein als mogelijk te maken! Lees meer

Kom om 12:00 uur naar de voorverzamelplek van de NVU (Stationsplein, Noord-Oostkant) en overstem de neonazi's met lawaai (fluitjes, toeters, leuzen) of verzin een eigen vorm van protest langs hun route.

De NVU wil de volgende route lopen, die begint aan de achterzijde van het station van Enschede: Hengelosestraat, Boddenkampstraat, Walhofstraat, Kottendijk en Deurningerstraat.

Detail start-/eindpunt NVU-route
Voorverzamelplek
Hoewel de berichten spreken over het Stationsplein als voorverzamelplaats van de NVU is het in onze ogen ook best mogelijk dat het grasveldje op de hoek van de Deurningerstraat en de Molenstraat daarvoor gebruik wordt. Staan ze toch op het stationsplein, dan kan dit best op het Noordelijke deel van het plein zijn, dus over de spoorovergang (dit heet ook nog Stationsplein). Als je je wilt aansluiten bij het tegenprotest, zorg dan dat je aan de goede kant van het spoor staat, daar waar de route loopt, aan de Noordkant dus. De politie zal ongetwijveld proberen de spoorovergang tussen Stationsplein en Molenstraat te controleren (afsluiten voor mensen die een tegengeluid willen laten horen). Hou daar rekening mee! Als je er vanaf het begin bij wil zijn, dan kun je je het beste voor het stadskantoor op de Hengelosestraat gaan staan (op de hoek met de Deurningerstraat dus).

Check onze site voordat je gaat, zodat je de laatste informatie hebt! Bekijk ook de route met streetview.


Stop de nazi-mars op 28 mei in Enschede! weergeven op een grotere kaart

Tot zaterdag 28 mei! Laat ze niet lopen!