woensdag 25 mei 2011

‘Hitler van Keulen’ komt naar Enschede

Voorzitter Kusters van de Nederlandse Volks-Unie heeft de beruchte Duitse neonazi Axel Reitz uitgenodigd om te komen spreken tijdens de mars in Enschede op zaterdag 28 mei.

Axel Reitz
Zijn ‘carrière’ als neonazi begon toen hij als 15-jarige mede-oprichter was van de Kameradschaft Köln, later Kameraadschap Walter Spangenberg, genoemd naar een vermoord leider van de Sturmabteilung (SA), de ordedienst van Adolf Hitler’s Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP). Tien jaar geleden werd Reitz leider van dit genootschap. Reitz is een netwerker, zowel op het internet als met fysieke contacten. Hij vond Saddam Hoessein als “oosterse versie van Adolf Hitler” een sympathiek man. In 2005 is Reitz in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen één van de kandidaten op de lijst van de Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD). Axel Reitz werd door een Duitse rechtbank veroordeeld voor het bij een betoging dragen van nazistische symbolen, en werd ook veroordeeld voor diefstal en bezit van verboden wapens.

Op 9 september 2005 werd hij voor demagogische uitspraken bij de bouw van een moskee veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 maanden. “Het nationaal-socialisme is het enige zaligmakende geloof voor onze mensen”, zegt Reitz. Hij meent dat God Adolf Hitler naar de aarde gestuurd heeft. Voor politieke tegenstanders heeft hij het volgende in petto: “Op een dag op het marktplein (staan) en doodgeschoten (worden).”

Kusters zelf is de onbetwiste leider van de ‘strafbladenparade’ die in Ede gaat demonstreren tegen ‘criminaliteit’. Al een jaar of 20 neonazi, in 1993 geweld, bedreigingen en vernielingen tegen zijn buren (en bier door de brievenbus, een PVV’er avant la lettre), een politie-inval waarbij twee pistolen en munitie in een stofzuiger bij Kusters werden gevonden en uiteindelijk leidde de opstapeling van geweld tegen voorbijgangers, tegenstanders en buitenlanders tot een gevangenisstraf van een half jaar. In 2004 moest hij nog drie maanden met een electronische enkelband onder huisarrest.
 
Constant Kusters door de jaren heen

Naast al dat geweld blinkt Kusters uit in walgelijke en beledigende, ronduit fascistische uitspraken. Zo stelde hij op het fascistische forum ‘Stormfront’ (gerund door een voormalig Ku Klux Klan-lid), de Tweede Kamerleden die eind 2006 voor het ‘Generaal Pardon’ voor asielzoekers stemden, ophanging door middel van pianosnaren in het vooruitzicht, een favoriet executie- en martelmiddel van de nazi’s uit het Derde Rijk. Kusters zegt een ‘privé-nationaal socialist’ te zijn en drinkt thuis uit bekers met een hakenkruis en een portret van Hitler erop.

Zie ook het artikel in Tubantia: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede-haaksbergen/8771944/Duitse-neonazi-Axel-Reitz-naar-Enschede.ece

Laat ze niet lopen!