vrijdag 20 mei 2011

Belangrijke telefoonnummers en sms-info-dienst voor 28 mei

Net als bij de vorige LaatZeNietLopen-acties zullen we op de dag zelf telefonisch bereikbaar zijn voor informatie over de NVU-demonstratie, de tegenprotesten en - onvermijdelijk - de politie. Als je bijvoorbeeld wil weten waar op de route de NVU zich bevindt bel dan naar het infonummer: 06-17068369 (vanaf 11:00 uur aan). Bel ons ook als je iets nuttigs door hebt te geven.

Deze informatie (en meer) twitteren we ook door, dus als je een mobiel met internet hebt, volg ons dan op twitter (ook zichtbaar op facebook).

Voor mensen met een 'gewone' mobiel is er ook de mogelijkheid om per sms op de hoogte gehouden te worden. Voor deze dienst kun je je inschrijven door ons een mailtje te sturen met je 06-nummer op info@laatzenietlopen.nl met in het onderwerp "aanmelding sms-info-dienst 28 mei".

We waarderen het erg als je aan ons credits wil doneren via http://www.smscity.nl/ of als je een donatie voor de kosten wil maken via de knop 'doneren' op onze site.

De politie (ook ME, politie in burger en politiehelikopter) zal op 28 mei in grote getale aanwezig zijn om de neonazi's te beschermen. Hun focus zal liggen op het voorkomen van openbare ordeverstoringen. Helaas is dat in hun ogen meestal niet het ingrijpen bij racisme, maar het de mond snoeren van mensen die een anti-racistisch geluid willen laten horen, hoe onterecht ook. Laat je echter niet afschrikken (en afleiden); het recht op betoging is universeel, dus jij mag ook je stem laten horen. Wij hopen vooral op een massaal en divers tegenprotest. Samen staan we sterk en gaan we de ruimte voor de neonazi’s zo klein als mogelijk maken!

Het moet op dit moment nog duidelijk worden wat de strategie van de burgemeester wordt, maar hou er alvast rekening mee dat de politie mensen op ID gaat controleren en je mag fouilleren. Het niet kunnen/willen tonen van je ID-bewijs is al genoeg om aangehouden te worden. Ook kan de politie je wegsturen, ga dan (met je groepje) ergens anders staan.

We raden het je daarom ook af om voor de NVU-demonstratie is aangevangen (12:00 uur) langs de route te gaan staan. De politie heeft het dan nog relatief rustig en zal erg ijverig zijn in het wegsturen van mensen. Als de NVU eenmaal loopt verandert dit meestal omdat hun focus dan meer bij de demonstratie zelf ligt.

Mocht je bij het protest tegen de NVU toch gearresteerd worden, of je ziet het gebeuren, bel dit dan door aan ons arrestantenteam op 06-26639840. Wij zullen je (wanneer nodig) helpen met onze advocaat Frans Huijbers. Verklaar in ieder geval niets tegen de politie over jezelf en anderen. Als je vrij komt meld je dan ook weer af bij het arrestantenteam of geef ons een mailtje.

Laat ze niet lopen!